ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Εισαγωγή

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο www.bonsai.com.gr Η ιστοσελίδα μας λειτουργεί ως ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα εξ αποστάσεως πώλησης προϊόντων, της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία «Ζερκούλης», που εδρεύει στις Αχαρνές Αττικής, ΑΦΜ:154458853 και ΓΕΜΗ: 168769103000, ΔΟΥ:Αχαρνών, τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978526690 και ηλεκτρονική διεύθυνση: SALES@BONSAI.COM.GR . Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους που αφορούν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας.

Αποδοχή όρων

 Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας www.bonsai.com.gr διέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την  προστασία του καταναλωτή (Ν. 2251/1994). Κάθε χρήστης της ιστοσελίδας ή και πελάτης του ηλεκτρονικού καταστήματος  θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται το σύνολο των κατωτέρω όρων χρήσης, όπως πιο κάτω διατυπώνονται. Σε περίπτωση διαφωνίας σας ή επιφύλαξής σας για μέρος ή για το σύνολο των παρόντων όρων μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνά μας πριν την πραγματοποίηση της συναλλαγής, ή να μας στείλετε γραπτή επιστολή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

Πνευματικά δικαιώματα

Το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελεί τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της επιχείρησης. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και όλα τα εμπορικά σήματα παραμένουν στην απόλυτη ιδιοκτησία της επιχείρησης ή και όσων έχουν παράσχει με άδεια την χρήση αυτών από την επιχείρηση.  Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή, αποθήκευση, δημοσίευση, εκτύπωση ή χρησιμοποίηση του περιεχομένου του ηλεκτρονικού καταστήματος, έστω και παραποιημένου (πχ με αλλοιωμένα χρώματα, σχήματα κλπ). Επίσης δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση του περιεχομένου του ηλεκτρονικού καταστήματος για εμπορική χρήση. 

Προϊόντα

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προσφέρει προς πώληση φυτά καθώς και σχετικά χρηστικά αντικείμενα με αυτά. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα να είναι όσο πιο ακριβείς γίνεται, ως προς τα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Επίσης έχουμε καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αποτυπώσουμε όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται μέσω των φωτογραφιών τα πωλούμενα προϊόντα μας αν και ενδέχεται αυτές να έχουν κάποιες μικρές διαφορές από την πραγματικότητα (λόγω της φύσης των προϊόντων).

Η επιχείρησή μας δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για τη μη διαθεσιμότητά των προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση όμως ο πελάτης ενημερώνεται εγκαίρως για τη διαθεσιμότητα αυτών. Επιπλέον η επιχείρηση δύναται και διατηρεί το δικαίωμά της να διαμορφώνει απολύτως ελεύθερα τις τιμές των προϊόντων.

Τρόποι παραγγελίας

Η παραγγελία των προϊόντων γίνεται με τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική αποστολή της ειδικής φόρμας της ιστοσελίδας μας ή τηλεφωνικά. Σε περίπτωση πραγματοποίησης οποιασδήποτε παραγγελίας ο χρήστης βεβαιώνει ότι όλα τα στοιχεία που παρέχει είναι αληθή και ότι είναι ο νόμιμος κάτοχος της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας που χρησιμοποιεί για την πληρωμή αυτών που αγοράζει. Κατά την εξέλιξη της παραγγελίας ο πελάτης θα δέχεται ηλεκτρονικό μήνυμα ή τηλεφώνημα,ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της παραγγελίας.

Όροι πληρωμής

Οι αναγραφόμενες τιμές σε κάθε προϊόν είναι σε ευρώ και περιλαμβάνουν τον αναλογούντα Φ.Π.Α. Στις τιμές όμως δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής, αφού αυτά εξαρτώνται από το βάρος του δέματος και τον τρόπο αποστολής της παραγγελίας. Σε περίπτωση αναπροσαρμογής των τιμών θα γίνεται άμεση ενημέρωση των τιμών στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Τυχόν αναπροσαρμογές τιμών δεν θα αφορούν παραγγελίες που έχουν ήδη καταχωρηθεί. Επιπρόσθετα, η επιχείρηση δύναται να αναπροσαρμόσει οποιαδήποτε στιγμή τα κόστη μεταφοράς τα οποία εξαρτώνται από την τιμολογιακή πολιτική της μεταφορικής εταιρίας ή courier με τα οποία συνεργάζεται. Το τελικό κόστος αποστολής διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα των προϊόντων της παραγγελίας, τον τόπο και τον τρόπο αποστολής.

 Τρόποι πληρωμής

  • Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω τραπεζών.
  • Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό.
  • Με μετρητοίς ή POS στην έδρα μας.

Παράδοση προϊόντων

  • Με δικά μας οχήματα για παραγγελίες εντός Αττικής.
  • Μέσω μεταφορικής εταιρείας ή courier με τα οποία συνεργάζεται η επιχείρηση.
  • Με παραλαβή από την έδρα της επιχείρησης. Οι παραλαβές γίνονται αποκλειστικά και μόνο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με εκπρόσωπο της επιχείρησης.

Χρόνος παράδοσης

Η προθεσμία παράδοσης των προϊόντων είναι μεταξύ 1 – 8 εργασίμων ημερών για περιοχές παράδοσης εντός των Αθηνών. Σε περιπτώσεις  επαρχίας, νησιών καθώς και δυσπρόσιτων προορισμών η προθεσμία παράδοσης δύναται να παραταθεί. Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης θα έχει ενημερωθεί πλήρως και με τη λήψη της παραγγελίας από την επιχείρηση για τον ακριβή χρόνο παράδοσης του δέματος.

Επιστροφές προϊόντων-Ακύρωση παραγγελίας

Κάθε χρήστης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, ο οποίος προβαίνει σε αγορά προϊόντων, δύναται να υπαναχωρήσει από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994, εντός προθεσμίας 14 ημερών από την παραλαβή αυτών, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποστείλει εντός της ως άνω προθεσμίας, στην επιχείρηση με δικά του έξοδα το προϊόν πίσω. Για να γίνει δεκτή μία επιστροφή θα πρέπει το προϊόν που αποστέλλεται προς παραλαβή από την επιχείρηση να βρίσκεται στην κατάσταση που παραλήφθηκε, να μην έχει ανοιχθεί, με την αρχική συσκευασία του ακέραιη και μαζί με όλα τα νόμιμα έγγραφα (απόδειξη, τιμολόγιο κ.λπ.). Η επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων θα πραγματοποιείται από την επιχείρηση αφού έχει λάβει πίσω τα προϊόντα , με τον ίδιο τρόπο που κατεβλήθη από τον καταναλωτή.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι αν δεν πληρούνται όλες οι παραπάνω προδιαγραφές ή εάν δεν υπάρχει κάποιο από τα προαναφερθέντα συνοδευτικά του προϊόντος έγγραφα, το αίτημά σας για υπαναχώρηση δεν γίνεται αποδεκτό και το δε προϊόν θα σας επιστραφεί με χρέωση παραλήπτη. 

Κατ’ εξαίρεση, ο καταναλωτής δεν έχει το δικαίωμα υπαναχώρησης στις ακόλουθες περιπτώσεις εξ αποστάσεως και εκτός εμπορικού καταστήματος συμβάσεων (άρθρο 3ιβ της ΚΥΑ Ζ1-891/13-06-2013):

  • Την προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων.
  • Την προμήθεια αγαθών τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα.
  • Την προμήθεια σφραγισμένων αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση.
  • Την προμήθεια αγαθών τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία.

Επισημαίνουμε ότι όλα μας τα φυτά ανεξαιρέτως συγκαταλέγονται στα προϊόντα τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν και που είναι ευπαθή γι’ αυτό εξαιρούνται ρητώς εκ του νόμου από το δικαίωμα άσκησης υπαναχώρησης. Όλα μας τα φυτά συνεπώς δεν μπορούν να επιστραφούν.

Ακύρωση παραγγελίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέχρι του χρονικού σημείου που αυτή δεν έχει παραδοθεί από την επιχείρηση στον μεταφορέα προς αποστολή και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με εκπρόσωπο της επιχείρησής μας.

Ασφάλεια συναλλαγών

Για την υποβολή μιας παραγγελίας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η γνωστοποίηση από τον χρήστη κάποιων προσωπικών στοιχείων. Για τον λόγο αυτό ζητούνται: ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση (email), ΑΦΜ (για αγορές με τιμολόγιο) και σε περίπτωση επιλογής της πιστωτικής κάρτας τα στοιχεία αυτής. Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας ο χρήστης θα κληθεί να δώσει τη ρητή συγκατάθεσή του για την επικείμενη επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων σύμφωνα με τον νόμο. Η χρήση των στοιχείων που μας παρέχετε γίνεται στο μέτρο του νομίμως προβλεπόμενου και με σκοπό την εκτέλεση των παρεχόμενων υπηρεσιών και μόνο. Η πληρωμή μέσω PayPal, υπόκειται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις της PayPal, τους οποίους έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.