Φυτα εσωτερικου χωρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν βασικό στοιχείο διακόσμησης ενός. Τα φυτά χαρίζουν ζωντάνια στο χώρο που βρίσκονται, παράγουν οξυγόνο, μειώνουν τα επίπεδα άγχους και προάγουν τη δημιουργικότητα.

    Κάθε φυτό έχει τις δικές του ανάγκες για να ευδοκιμήσει. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν ανάγκη από ένα φωτεινό σημείο για να αναπτυχθούν χωρίς να είναι εκτεθειμένα άμεσα στις ακτίνες του ήλιου. Αυτό όμως δεν είναι κανόνας αφού υπάρχουν και φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να αναπτυχθούν και σε και σε χώρους με λίγο φως. Γενικά τα φυτά εσωτερικού χώρου τα τοποθετούμε σε σημεία με καλό αερισμό και μέτρια υγρασία, μακριά από θερμαντικά σώματα και από παγωμένες τζαμαρίες.

    Το ενδεδειγμένο πότισμα για την πλειονότητα των φυτών είναι περίπου μία φορά τη βδομάδα, αν και ανάλογα με το είδος του φυτού και την εποχή προσαρμόζουμε και αυτό. Πριν ποτίσουμε τα φυτά μας, καλό θα ήταν να ελέγξουμε πρώτα ότι το χώμα τους έχει στεγνώσει.

    Τέλος, για να είναι τα φυτά μας υγιή προσθέτουμε υγρό υδατοδιαλυτό λίπασμα, δύο φορές περίπου το μήνα, την περίοδο της άνοιξης και το φθινοπώρου.

    Υπάρχουν αμέτρητα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να επιλέξετε άλλα με πράσινο ή πολύχρωμο φύλλωμα, άλλα με εντυπωσιακά άνθη ανάλογα με το γούστα σας και αυτά που ταιριάζουν στο χώρο σας. 

Show All Collapse